Hvem er vi?

Astronomisk Forening for Sydsjælland, AFFS, er en forening for alle, uanset alder, som interesserer sig for astronomi. Foreningen er et mødested for mennesker som deler en fælles interesse for astronomi, i alle dens afskygninger.

Udover at fungere som mødested, så har AFFS også til formål at formidle kendskabet til det univers der omgiver os. Ved at have lidt kendskab til astronomi og stjernehimlen, sættes vores egen 'lille' verden i perspektiv. Hvor små vi er, fornemmes rigtig tydeligt, når du står ude under en mørk stjerneklar nattehimmel på Avnø, med de ufattelig mange stjerner eller når du sætter øjet til en af foreningens kikkerter og ser Månen med dens mange kratere eller Saturn med dens ringe. Så får du fornemmelsen af hvilket lille 'fnug' vi er i universet. Dette kan du få lejlighed til ved de arrangementer foreningen holder.

Vi afholder medlemsmøder på Avnø den anden mandag hver måned, undtaget maj, juni og juli. De aktiviteter som allerede er planlagt, finder du ”Aktiviteter”. Skal man være medlem af AFFS? Selvfølgelig skal du da være det!

For det første møder du en masse venlige mennesker som dele en fælles spændende hobby og som gerne dele ud af deres ufattelig meget viden. For det andet er det så billigt, at det ikke kan betale sig at lade være. Medlemskab af AFFS for 2010, koster - 200 kr.

For de 200 kr. kan vi bl.a. tilbyde dig:

- Mindst et månedlige arrangement hen over året, undtaget juni og juli hvor vi holder sommerferie. I maj plejer vi at have vores hyggelige sommerafslutning med hygge og grill, i december har vi selvfølgelig vores juleafslutning med hygge, pandekage og gløgg for guderne.
- Foredragsaftener
- Interne kurser
- Nyhedsbrev, sendes ud per e-mail en gang om måneden.
- Besøg hos andre amatørastronomer og se deres observatorier / udstyr
- Mange andre som du kan dele din interesse og dine oplevelser med.
- Viden om astronomi.
- Mulighed for at lære eller måske selv lære andre at udforske himmelen.
- Finde ud af hvilket udstyr du har behov for og opleve hvad andre har af udstyr, stort som småt,
- og meget, meget mere