Seminar på Folkehøjskolen, Marielyst

I januar 2009 blev AFFS kontaktet af Folkehøjskolen, Marielyst, som spurgte om vi ville stille os til rådighed for et seminar omkring amatør astronomi og hvad AFFS beskæftigede sig med.

Der blev derefter afholdt et seminar på højskolen d. 20. februar 2009, hvor ca. 40 højskoledeltagere deltog sammen med 4 undervisere. Jeg medbragte min 127 mm refraktor, stativ, fotoapparat og forskellige okularer til demonstration af hvad vi – som amatører udi astronomien, bruger når der kommer en mørk- og skyfri aften/nat hvor der er meget at kigge på – planeter, stjerner, tåger, kuglehobe, galakser o.s.v.

Jeg havde forberedt en præsentation med en masse fotos – som alle er frit til rådighed på internettet, og som kunne anvendes af højskolen efterfølgende til de planlagte aktiviteter omkring astronomi.

Det blev en forrygende formiddag med mange spørgsmål og interesse fra deltagerne, og vi kom rigtigt rundt i de ”nær verdensrum” med solen, planeterne, månerne, kometerne og alt det andet som vi kender fra det nære verdensrum.

De 3 timer som var afsat til seminaret forsvandt som dug for solen, og det blev aftalt at sådan en interessant og spændende dag burde fortsætte.

Resultatet blev så at, at vi lavede et yderligere seminar den 24. februar 2009, hvor præsentationen – spørgsmålene og diskussionerne så udspandt sig omkring ”det fjerne verdensrum”, og hvor jo netop snakken omkring ”alle de sandkorn som findes på jorden er nok mindre i antal end antallet af stjerner osv., som findes i rummet” blev den fremherskende.

Den formiddag fik også tiden til at forsvinde meget hurtigt, men der blev da tid til en hyggelig frokost sammen med undervisererne, kursister, og jeg må sige at de stegte makreller i persillesovs smagte fortrinligt.

For os som amatørastronomer var det en spændende lejlighed til at sætte fokus på AFFS's aktiviteter, og dele vor glæde ved astronomien med så mange mennesker, og samtidig opleve deres nysgerrighed og tilfredshed med vor indsats.

Højskolen fortalte at man ville undersøge muligheden for at opstille en egnet kikkert som en del af tilbuddet til kursisterne fremover.

Bjørn Andersen

Tilbage