Medlemsmøde 8. marts 2010
I marts er Zodiakallyset nemt at se og på måneløse nætter er det et almindeligt syn på Avnø. Her var det nu mere Saturn som tiltrak medlemmernes teleskoper.
Selvom at Mars fjerner sig fra Jorden i denne omgang, blev planeten observeret ivrigt på vores medlemsmøde d. 8. marts. Carsten Møllers teleskop er rettet mod Mars.
D. 8. mars havde vi et godt møde på Avnø Naturcenter. Heldigvis havde mange medlemmer taget deres teleskoper med så vi kunne glæde os over at luften var superklar og meget rolig, så stjernerne og planeterne stod rigtig flot.


juleafslutning 2009
Bjarne og Bjarne i gang med at bage pandekager.
Et par medlemmer laver et grundigt kvalitetstjek af produktet, før pandekagerne frigives.
Der hygges ved julebordet med hjemmelavet pandekager, is og hjemmelavet gløgg.


Astronomiaften på CFU Vordingborg d. 1. dec. 2009.
Tom har fundet storbroren til hans planisfære på CFU.
Bjørn fortæller om solsystemet.
Ole fortæller simple astrofoto.
Carsten fortæller om hvordan man finder rundt på himlen.
Der kigges stjerner efter at Carsten har udpeget dem.
Stjerner udpeges.
Bjørn stiller teleskopet ind på månen.
Dobbelthoben i Perseus bliver studeret.


Foredragsaften med Michael Stauning 6. februar 2009
Tilhører til foredrag af Michael Stauning – en af Danmarks dygtigste ”Astronørder” som virkelig kunne give både os fra foreningen som tilhørene en god og fyldig oplevelse af de muligheder moderne kikkertudstyr giver.
Micheal Stauning havde medbragt sit – næsten professionelle kikkertudstyr, med tilhørende kamera, sigtekikkerter og opstilling til næsten enhver form for astrofotografering. Det er fantastisk at tænke på at det udstyr som nu er til rådighed for amatører simpelthen ikke eksisterede for bare 20 år siden.


Soldag 13. april 2009
På Avnø Naturcenter havde vi d. 13. april en fantastisk hyggelig soldag, hvor vi havde inviteret Mogens Zachariasen, Lollands Astronomiske Forening, forbi med en specialbygget solkikkert. Det direkte kig på solen, med protuberanser, solpletter og overfladens evige turbulens, var noget som alle de besøgende børn havde svært med at slippe igen.
Ud over Mogens' solkikkert havde vi 3 andre teleskoper stillet op, hvor der var sat solfiltre foran så man kunne få et kig på solen igennem okularer som gav store forstørrelser – og dermed mulighed for at kigge på lige præcist det område på solen hvor man syntes det var spændende.